Има цяла философия за това как се яде суши. "Суши се яде или с пръчици или с пръсти, но в никакъв случай не трябва да се прекалява със соев сос", казва суши майстор Суки от Sushi Seki в Ню Йорк.

Ядете суши с ръце, ако така ви е по-лесно. Въпреки че мислите, че е неприлично, това не е никакъв проблем, а и по-лесно ще се справите със сушито, когато го потопите в соев сос. Така то няма да стане прекалено солено.

Когато ядете нигири, завъртете го настрани и повдигнете. Нигирито обикновено има парче риба върху него и така е по-лесно.

Не прекалявайте със соевия сос . Правилото за използване на соев сос е да не удавите сушито в подправки, защото нарушавате хармонията на вкусове.

Когато потапяте сушито в соев сос, направете го от страната на сушито, където се намират водораслите.

За да не прекалявате със соса, вземете листче от джинджифил, потопете в соев сос и хапнете с Вашето суши.

Ако искате уасаби, но ви е твърде силно, смесете го добре със соев сос, освен когато ядете сашими от сом , когато уасабито отива директно върху рибата.

Целта на джинджифила е да неутрализира вкусовете между яденето на повече видове суши.