Млечно розов или наситено лилав – цветът на тази студена супа зависи от това как ще я "боядисате"
Необходими продукти
1 глава червено цвекло
1 с. л. оцет
1 краставица
4 яйца (твърдо сварени)
зелен лук
1 кофичка кисело мляко
сол
Начин на приготвяне
Обелете цвеклото и го сварете, докато омекне, в подсолена и подкислена с оцет вода. Запазете водата от варенето. Изчакайте цвеклото да се охлади и го настържете. Нарежете краставицата и перата на зеления лук на дребно. Залейте ги с бульон, получен от смесването на киселото мляко и водата от цвеклото.
Посолете на вкус и оставете в хладилника за час. Нарежете яйцата на половинки – по една за всяка порция, и гарнирайте с тях при сервиране.
Последвайте ни
0 Коментара: