Когато платното на сладкаря са стандартни ванилени мъфини, той рисува вкусната си творба с крем. В тази рецепта те са два, и то лимонови, пише menumag.bg.

Необходими продукти за 12 броя
125 г меко масло
¼ ч. л. сол
2 ч. л. ванилена захар
200 г захар фин кристал
2 яйца
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
115 мл прясно мляко
За лимоновия пълнеж:
60 мл лимонов сок
2 яйца
1 жълтък
100 г захар
30 г студено масло, нарязано на кубчета
1 с. л. сметана, 35%
1 ч. л. ванилена захар
За лимоновия маслен крем:
125 г меко масло
150 г пудра захар
100 г крем сирене със стайна температура
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилена захар
1 ч. л. фино настъргана лимонова кора 


Начин на приготвяне
1.
Маслото се разбива на пухкав светъл крем със захарта, солта и ванилената захар. Добавят се яйцата едно по едно.
2. Брашното се пресява с бакпулвера. Добавя се на три пъти към сместа, като се редува с млякото.
3. Сместа се сипва в хартиени формички за мъфини и се пече около 22 мин. в предварително загрята фурна на 180° С. Охлаждат се върху решетка.
4. За пълнежа лимоновият сок се загрява, без да завира.
5. Яйцата и жълтъкът се разбиват. Постепенно се прибавят захарта и горещият лимонов сок. Пълнежът се връща на котлона и се разбива на тих огън, докато леко се сгъсти. Температурата не бива да надвишава 72° С.
6. Пълнежът се отстранява от огъня и се прибавя маслото. Разбърква се, докато се стопи и поеме. Добавят се сметаната, ванилията и солта. За по-гладка текстура пълнежът може да се прецеди. Съхранява се до 10 дни в хладилника, затворен в буркан.
7. За крема маслото се разбива с пудрата захар, докато изсветлее и стане пухкаво. Прибавят се ванилената захар, лимоновата кора и сок. С бъркалка лъжица по лъжица се добавя крем сиренето.
8. Мъфините се издълбават в средата и се напълват с пълнежа. Отгоре се шприцова кремът и се поръсва с фино нарязана лимонова кора.