Богатото печиво е идеално за всеки домашен повод, независимо дали по обедно, вечерно, а защо не и сутрешно време, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

1 с. л. масло
1 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. пълнозърнеста горчица
1 пилешко бутче, печено, сварено или пушено
200 гр. кашкавал, настърган
200 гр. броколи, накъсани на розички
500 гр. бутертесто
1 яйце
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Маслото се стопява и в него на умерен огън се слага брашното, като се разбърква 1 мин. Налива се студеното мляко при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. Подправя се със сол, пипер и горчица на вкус.

2. Броколите се слагат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят. Подсушават се.

3. Към бешамела се добавят обезкостеното пилешко месо, броколите и кашкавалът.

4. Бутертестото се разгъва, срязва се на две и се приготвя по техниката, показана стъпка по стъпка в галерията. В средата се сипва плънката и краищата се сплитат. Намазва се с разбитото яйце.

5. Пече се 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 200˚ С, докато добре се зачерви.