Какво ще бъде празничната трапеза, ако на нея няма красива салата?! А най-хубаво би било, ако тя е колкото обилна, толкова и вкусна!

Салатата на свекърва ми с говеждо месо – е една от най-добрите предложения за всички поводи и празници. Тя изглежда невероятно, а добрата комбинация от продукти неизменно ще се услади на гостите ви.


Леката кисела ябълка така добре ще допълни вкуса на месото! В най-скоро време се възползвайте от рецептата!

Салата с телешко и моркови

74_1

Многослойната салата ще изглежда много добре в прозрачен съд. А за да я оформите, може да се възползвате форма за печене с махащо се дъно.

Необходими продукти:

400 грама варено говеждо месо

400 грама картофи, сварени с кожата

400 грама варено цвекло

300 грама моркови

1 голяма кисела ябълка

250 грама майонеза

сол на вкус

зелени подправки за украса

Начин на приготвяне:

Свареното в подсолена вода говеждо нарежете на тънки ивици.

Охладените варени зеленчуци се обелват и настъргват на едро ренде. Ябълката се обелва и също се настъргва. Морковите се нарязват на не много големи ивици.

Подредете слоевете салата в следния ред: месо, ябълка, майонеза. След това сложете равномерен слой от настъргани картофи, намажете ги с майонеза, след това идва ред на цвеклото, накрая се подреждат морковите. Изсипете останалата част от майонезата върху салатата и украсете с нарязани свежи билки.

Поставете салатата в хладилник за 4 часа, за да може съставките добре да поемат едни от други.