Това е рецептата за супер лесно и много вкусно тирамису на италианската актриса Орнела Мути. Кой не обича да си подслади душата с едно парче вкусно тирамису?! Едва ли са доста хората, които ще отговорят отрицателно. Но пък и са много домакините, на които не ни се занимава или все не ни остава време, за да се завъртим в кухнята за десерта, пише zajenata.bg.

Затова намерихме рецептата за едно наистина лесно и бързо за приготвяне тирамису и определено вярваме, че е вкусно, тъй като е по домашната рецепта на красивата италианска актриса Орнела Мути.


Кой ли не я помни в култовите комедии с Адриано Челентано, а и в редица други.

Вкусно и лесно тирамису по рецептата на Орнела Мути

Но сега няма да говорим за кариерата, а за нейната рецепта. Която е следната. За да приготвим нашето тирамису, ни трябват един пакет по-твърди бишкоти, няколко – близо 2-3 лъжички нескафе, които сме разтворили в хладка вода, един крем маскарпоне или ванилия (тук може по ваш избор, в зависимост от средства и предпочитания), купа счукани на едро орехи, канела и… малини/къпини.

Взимаме една тавичка и в нея подреждаме бишкотите, които предварително добре сме напоили в разтвореното във вода нескафе. Отгоре обилно намазваме с крема маскарпоне или крема ванилия, след това подреждаме горските плодове и накрая посипваме с орехите.

Всичко това се повтаря отново като втори ред – бишкоти, крем, плодове и орехи . А, когато свършим с реденето, посипваме тирамисуто с канелата.

Накрая го поставяме в хладилника и го оставяме да престои най-малко един час, за да се стегне и охлади. Тирамисуто се сервира и консумира студено, тъй като тогава вкусовите му качества са най-добри. Желаем приятен апетит и да си подсладите душите!