Уникално песто с листа от глухарчета, което ще накара дори италианец да си сипе допълнително, пише готвач.бг
Необходими Съставки

глухарче - 2 шепи листа
орехи - 1 к.ч.
зехтин - 1 к.ч.
чесън - 2 скилидки
козе сирене - 4 - 5 кубчета
ленено семе - 1 с.л.
лимони - 1/2 бр.

Начин на приготвяне
Предварително измиваме листата на глухарчето и ги накисваме в подсолена вода за 30 минути - да им падне горчилката.

В чопър или блендер слагаме отцедените листа, орехите, зехтина, сиренето, почистените скилидки чесън и лененото семе. Добавете и изстискания сок на лимона.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително! 

Разбийте до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.

Подходящо е като сос за салати и спагети.

Забележка: По желание козето сирене може да се смени с пармезан.