Опитайте този сос и повече няма и да помислите за друг
глухарче - 2 шепи листа
орехи - 1 к.ч.
зехтин - 1 к.ч.
чесън - 2 скилидки
козе сирене - 4 - 5 кубчета
ленено семе - 1 с.л.
лимони - 1/2 бр.
Начин на приготвяне
Предварително измиваме листата на глухарчето и ги накисваме в подсолена вода за 30 минути - да им падне горчилката.
В чопър или блендер слагаме отцедените листа, орехите, зехтина, сиренето, почистените скилидки чесън и лененото семе. Добавете и изстискания сок на лимона.
Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително!
Разбийте до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.
Подходящо е като сос за салати и спагети.
Забележка: По желание козето сирене може да се смени с пармезан.
Последвайте ни
0 Коментара: