Докато чакаме новите серии на Twin Peaks, какво по-подходящо може да си направим от един черешов пай?  Фенът на сериала Линдзи Баудън, основател на фестивала "Туинпийкс" във Великобритания, написа Damn Fine Cherry Pie – неоторизарана книга с рецепти, вдъхновени от най-запомнящите се герои и случки.
Рецептите са съпроводени от гид и истории от загадъчния свят на култовия сериал, чиято първа серия е излъчена на 8 април 1990 г. 

Книгата съдържа 75 рецепти, вдъхновени от филма. Тук, естествено, е черешовият пай на Шели Джонсън, има и такива, посветени на актьорите Ал Стробел /като Филип Майкъл Джерард/ и Кими Робъртсън /Като Люси Моран/. 

Повече от двадесет години след излъчването му, филмът все още присъства по всякакъв начин в поп-културата. Има куп тематични ресторанти и менюта, състезания за правене на понички или кафе.

Между рецептите са кокосово задушено по хавайски на доктор Джейкъби, черешов коктейл на Одри Хорн, кафе с мексикански чихуахуа чуроси. Откриваме и ценни съвети: например как да завържем дръжката на черешката само с език или как да си направим оригами на бухал.

Книгата с рецептите не е нещо неочаквано: храната е също герой в сериала: да споменем само "дяволски добрата чаша кафе" на агент Купър, черешовият или боровинков пай, поничките в полицейското управление или багетите, намазани с масло и бри.

Източник: bacchus.bg