Поглезете се: Сини сливи с бекон
Ястието става много бързо, а вкусът му ще ви плени моментално
20 сушени сливи без костилка
200 гр. нарязан на тънки парченца бекон
200 мл. червено вино
1 дафинов лист
3 карамфилчета
5 зрънца бахар
Начин на приготвяне
1. Виното се слага да заври заедно с подправките. След 5 мин. се прибавят сливите. След като поврят 2-3 мин. се отцеждат и се охлаждат.
2. Всяка слива се завива с резенче бекон и се закрепва с клечка за зъби. Сливите се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовее беконът.
Идея:
В сливата може да се сложи ядка препечен бадем, лютив сос или синьо сирене.
Последвайте ни
0 Коментара: