Насладете се на тази забавна рецепта за пролетни сладкишчета във формата на розички с аромат на ванилия и вишни, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 12 броя

за пълнежа:
350 гр. вишни от компот
1 пакетче пудинг ванилия Dr.Oetker
100 гр. конфитюр от вишни
за тестото:
375 гр. пшеничено брашно
1 пакетче суха мая Dr.Oetker
175 мл. прясно мляко
70 гр. масло
50 гр. захар
1 пакетче ванилена захар Dr.Oetker
за гарниране :
50 гр. желе от кайсии
50 гр. лешници, бадеми или орехи, накълцани
 
Начин на приготвяне

1. 
За пълнежа оставете вишните да се отцедят добре и отделете 250 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, свалете съда от котлона, добавете пудинговата смес и върнете за кратко да поври до сгъстяване. В готовия пудинг добавете отцедените вишни и конфитюра и оставете да се охлади.

2. Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти за тестото. Разбъркайте всичко с миксер с куки за тесто за кратко на ниска, след това на висока степен около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

3. Намаслете 12 форми за мъфини и ги поръсете с накълцаните лешниците.

4. Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото на правоъгълна кора с размери 50х40 см и разстелете пълнежа отгоре като оставите по 2 см от по-дългата страна. Навийте на стегнато руло от към по-дългата страна и го нарежете на 12 еднакви филийки. Поставете филийките във формите за мъфини и оставете за кратко на топло да втасат, докато увеличат видимо обема си. Печете в средата на предварително загрята фурна около 35 мин на горен и долен нагревател на 180° C или на горещ въздух на 160° C.