Разкошно кулинарно чудо с картофи, шунка и кашкавал
Първо е необходимо да си загреем на 240 градуса фурната. Картофите си ги набождаме с вилица и след това ги нареждаме в една тавичка за микровълнова фурна. Покриваме ги с хартия за печене и ги готвим в нея около шест минутки. След това ги обръщаме от другата страна и отново повтаряме същото.
После ги нарязваме картофите на половина и ги издълбаваме в средата, за да се получи нещо като купички. Взимаме един тиган и в него си загряваме маслото на средна температура.
Прибавяме си после чесъна към него и сотираме за около 30 секунди. Слагаме си вътре и мляко като оставяме да заври. Издълбаните картофи след това си ги поливаме със сместа от млякото и чесъна. Смесваме добре вътрешността от картофите с шунката, половината от кашкавала, лютия пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме хубаво.
С тази смес си пълним картофените купички и отгоре ги поръсваме с останалия настърган кашкавал. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 240 градуса като им трябват само 7-8 минутки, или докато видим, че кашкавалът се е зачервил хубаво. Невероятно става това кулинарно изкушение.
Последвайте ни
0 Коментара: