Рецепта на деня: Крехки пържоли в зелев лист
Чудесно зимно ястие
Един нестандартен начин за приготвяне на пържоли, които се получават изключително вкусни, крехки и сочни.
Отнема доста време, но чакането определено си струва.
Не е за вярване какво ще се случи, ако пробиете малка дупчица в яйцето
Необходими продукти:
1/2 кисела зелка
500 гр. свински вратни пържоли
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Отделете листата кисело зеле. Смесете подправките. Поръсете всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато.
На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавете в гювеча ¼ чаена чаша зелев сок. Сложете гювеча в студена фурна.
След като сложите гювеча с пържолите във фурната включете на 220 градуса и след като достигне температурата, намалете на 180 градуса и ги оставете още минимум час.
Последвайте ни
0 Коментара: