Рецепта на деня: Пържоли по тракийски

Крехки и ароматни

Крехко свинско със задушени зеленчуци, ето как да го приготвите.

Пръстите да си оближеш: Ароматна скумрия в соев сос

Необходими продукти:

4-5 свински пържоли

400 гр. картофи

200 гр. чушки /печени червени/

250 гр. гъби

3 глави лук

4 с.л. брашно

1 к.ч. олио

1 ч.л. червен пипер

1 дафинов лист

сол

Начин на приготвяне:

Начукайте пържолите, осолете ги и ги оваляйте в брашно.

Запечатайте ги в олиото. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук, гъби и чушки.

Прибавете червения пипер, сол, дафинов лист и залейте с вода.

Сложете пържолите в тавичка, залейте ги със сместа от гъби и запечете в умерена фурна.

Поднесете с пържени картофи и свежа салата.