Рецепта на деня: Пържоли по тракийски
Крехки и ароматни
Крехко свинско със задушени зеленчуци, ето как да го приготвите.
Пръстите да си оближеш: Ароматна скумрия в соев сос
Необходими продукти:
4-5 свински пържоли
400 гр. картофи
200 гр. чушки /печени червени/
250 гр. гъби
3 глави лук
4 с.л. брашно
1 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
сол
Начин на приготвяне:
Начукайте пържолите, осолете ги и ги оваляйте в брашно.
Запечатайте ги в олиото. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук, гъби и чушки.
Прибавете червения пипер, сол, дафинов лист и залейте с вода.
Сложете пържолите в тавичка, залейте ги със сместа от гъби и запечете в умерена фурна.
Поднесете с пържени картофи и свежа салата.