С тази рецепта ще направите най-вкусната пилешка супа
Гостите няма да искат да станат от масата, след като опитат гозбата ви
Необходими продукти за 8 порции
за бульона:1 пилешки фенер
2 пилешки бутчета
1 резен целина, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
1 праз, нарязан на кръгчета
1 глава лук, ситно нарязана
1 ч. л. чубрица
1 дафинов лист
1 стрък пресен девесил
5-6 зърна черен пипер
за супата:
1 шепа фиде
1 ч. л. чубрица
1 яйце
1 с. л. брашно
250 мл. кисело мляко
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.
2. Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.
Последвайте ни
0 Коментара: