НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 пиле 1 голяма глава лук 1 с.л универсална подправка 200 г. домати от консерва 6 картофа 1/2 морков сол на вкус ½ връзка пресен магданоз 20 мл. олио черен пипер на вкус ½ ч.л червен пипер 1 ч.л брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме пилето. Измиваме порциите. Слагаме ги в тенджера с вода и щипка сол на котлона. Сварява ме го. Припенваме го при нужда. След като се свари пилето прецеждаме бульона. Ще го ползваме за готвенето. Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно.

Феноменална картофена салата с чипс от бекон

В малко олио задушаваме лука в дълбок тиган. Почистваме моркова и го нарязваме на кубчета. Прибавяме към лука доматите, червеният пипер, универсалната подправка, морковите и разбъркваме. После прибавяме и брашното. Разбъркваме. Почистваме и измиваме картофите. Режем ги на кубчета или на луни.

Прибавяме ги в ястието. Смесваме всичко и разбъркваме. Прехвърляме в тава и между картофите слагаме месото. Поливаме с пилешкия бульон. Подправяме с черен пипер. Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Нарязваме магданоза на дребно. След като се опече пилето с картофите го поръсваме с магданоза.