Ще си оближете пръстите с тези картофи по гръцки
Картофи (обелени и нарязани на големи резени) – 8 големи картофаЧесън (счукан) – 5 скилидки
Зехтин – 1/2 чаша
Изсушен риган – 1 с.л.
Лимон (сокът от лимона) – 1 бр
Морска сол – на вкус
Черен пипер (смлян) – на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Сложете всички съставки в тава за печене. Подправете с морска сол и черен пипер. След това разбъркайте добре всички продукти в тавата, с ръце, за да може подправките да се разпределят равномерно.
Печете за около 40 минути. Когато картофите се запекат до златисто, може да ги разбъркате за да се опекат равномерно от всички страни. Подправете отново с морската сол, черния пипер и ригана.
Добавете още половин чаша вода, ако видите, че водата е извряла напълно. Печете още 40 минути. За да е по-вкусно може да добавите в тавичката кубче пилешки бульон.
Последвайте ни
0 Коментара: