След този омлет повече никога няма да си направите обикновен (СНИМКИ)
Какво мислите, коя страна може да се нарече родина на омлет? Знаем, че може да изглежда странно, защото всеки знае, че това е Франция. Но яйцата са варени много преди французите. Например, в древен Рим са смесвали яйцата с мляко. Е, ако погледнете толкова внимателно всички известни ястия, вариациите на тяхната подготовка може да бъде намерена дори сред скалните картини. Но по-модерната версия на омлет наистина идва от Франция, пише zajenata.bg.
Това е първото ястие, което всеки един, уважаващ себе си човек, трябва да се научи да готви. Разбийте яйцата само с вилица и запържете - само в тиган с дебело дъно и само в олио. И без добавки. Така изглежда оригиналният омлет. Но ние не сме французи. На нас е позволено да разбиваме с миксер, да добавяме любимите си подправки и пълнеж
Златистата кора и въздухът са двете основни характеристики, с които се свързва омлета.
Ето и как да ви се получи точно такасъставки:
- 4 яйца
- 150 ml мляко
- 20 г масло
- 1 ч.л. растително олио
- сол
Изглежда, че имаме обичайните съставки. Това е вярно, но тайната е в друго: разбъркайте яйцата. След това добавете млякото и солта, разбъркайте отново. Вземете съда за готвене, намаслете го с растително масло, изсипете разбърканата маса и го изпратете във фурната за 20 минути, за да се изпечете на 250 ° С. Забележете ли златистата коричка смело извадете омлета от фурната.
С шунка и сирене
съставки:
- 2 яйца
- 2-3 супени лъжици мляко
- 1-2 супени лъжици пшенично брашно
- 75-100 грама твърдо сирене
- 1 щипка сол
- 15 g растително масло
- 50-75 грама шунка
- подправки на вкус
Загрейте млякото. Сложете яйцата в него и добавете солта. Постепенно изсипете брашното. Задръжте масата настрана за няколко минути. През това време, нарежете шунката на малки кубчета и рендосайте сиренето. Вземете тигана и загрейте хубаво растителното масло. После излейте сместа с яйцата. Изпечете омлетата от едната страна и го обърнете. Поръсете с настърганото сирене върху повърхността. Поставете нарязаната шунка на половината. Сега сгънете яйчената палачинка наполовина. Запържете я до златисто кафяво. Украсете завършената закуска с фино нарязани подправки.
С картофи
Тази необичайна комбинация от съставки в омлетата е много обичана в Испания.
Съставките
- 4 картофа
- 4 яйца
- зехтин
- 1 лук
- сол на вкус
Обелете картофите и ги нарежете на ленти. За да го изсушите ги поставете на хартиена кърпа само за няколко минути. Обелете лука и нарежете на тънки филийки. Загрейте зехтина в тиган и нарежете картофите и лука. Олиото трябва да покрива зеленчуците. Добавете картофи и изпържете, а след това изцедете излишното олио
Разбийте яйцата до гладка текстура. Добавете сместа към зеленчуците и разбъркайте всичко. Изпратете полуготовият омлет, за да се запържи в тигана.
С грис
Този оригинален сладък омлет с грис е много популярен сред децата. Но възрастните също го харесват.
Съставките
- 2 яйца
- 100 ml мляко
- 1 супена лъжица грис
- 0,5 супена лъжица захар
- 25 грама масло
Смесете яйцата. Не ги разклащайте. Поставете захарта, след това излейте млякото и отново разбъркайте. Изсипете гриса и разбъркайте с миксер. Когато маслото се стопи в тигана, изсипете сместа за омлета. Покрийте тигана с капак.
С шунка и домати
Съставките
- 4 яйца
- 2 супени лъжици мляко
- 70-100 грама шунка
- 1 домати
- сол, пипер на вкус
- 1-2 супени лъжици растително масло
Разбийте яйцата с миксер, добавете пипер и сол. Нарежете доматите на кубчета. Направете същото и с шунката. Изсипете около 2/3 от масата върху нагретия тиган. Печете, докато се захване горният слой. Сложете домати и шунка върху яйчената палачинка. Сега увийте палачинката на 3 направо в тигана. Плъзнете я в средата на тигана. Внимателно изсипете останалата яйцеобразна маса. Изчакайте 1 минута. Направете същата процедура. Ако харесвате твърдо сирене, можете да го добавите към пълнежа. Ще бъде още по-вкусно!
С кисели краставички и кренвирши
Много сочен и вкусен омлет благодарение на доста неконвенционална съставка - кисела краставичка.
Съставките
- 4 яйца
- 1,5 чаши мляко
- 2 кисели краставички
- 450 г кренвирши
- подправки на вкус
Смесете млякото, яйцата и солта. Нарежете краставичките и кренвиршите на кубчета. Добавете нарязани продукти към яйчената маса и разбъркайте. Ситно накълцайте подправките. Разбъркайте отново и разклатете на тигана.
Последвайте ни
0 Коментара: