Снежни локумени топки, просто се топят в устата
мая – 1 кубче
мас – 1 паничка свинска
оцет – 1 ч.л.
захар – 1 ч.л.
ванилия – 1 пакетче
брашно
локум – 2 кутийки
пудра захар – 500 г
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в купичка с хладка вода. Добавете захарта и оцета и оставете да втаса /колкото е обемът на маста, толкова трябва да е количеството на маята, т.е. по една купичка.
Разтопете маста на стайна температура. Смесете маста, ванилията и бухналата мая и замесете меко тесто. Оставете тесто за кратко да си почине.
Нарежете локума на малки парчета.
От тесто оформете топки, като в средата поставяте по парче локум.
Изпечете в загрята фурна и още горещи оваляйте топките в пудра захар. Отгоре поръсете отново пудра захар върху подредените топки в поднос.
Оставете сладките да изстинат преди консумация
Последвайте ни
0 Коментара: