Страшно вкусна рецепта! Това богато на аромати булгоги ще ви плени
800 г свинско месо, нарязано на тънки ивици
за маринатата:
1 ч. л. сусамово олио
3 скилидки чесън, пресовани
1/2 с. л. джинджифил, настърган
2 ч. л. захар
7 с. л. соев сос
2 с. л. мед
3 с. л. саке или сухо вино
5 с. л. настърган лук
черен пипер
3 с. л. олио за пърженето
за ориза:
2 1/2 ч.ч. бял ориз
1/2 ч. ч. черен ориз, по желание
3 1/2 ч. ч. вода
1/2 с. л. сол
Начин на приготвяне
1. Смесват се всички продукти за маринатата, добавя се месото и се оставя да се маринова 1 нощ в хладилника. Подсушава се и се пържи на силно загрят грил-тиган с по 1 с.л. олио на 4-5 порции.
2. Оризът се измива под течаща топла вода, залива се с водата, добавя се солта и се слага да заври. Оставя се да къкри под капак, докато водата се поеме. Оставя се да постои захлупен 10 мин., разрохква се с вилица и се сервира.
Последвайте ни
0 Коментара: