Макар обикновено булгоги да се приготвя с телешко месо, вариантът със свинско също е популярен в Корея, и със сигурност е не по-малко вкусен. Богата на аромати марината гарантира едно необичайно превъплъщение на месото, което чудесно се съчетава с изчистения вкус на корейската версия за сварен ориз, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

800 г свинско месо, нарязано на тънки ивици
за маринатата:
1 ч. л. сусамово олио
3 скилидки чесън, пресовани
1/2 с. л. джинджифил, настърган
2 ч. л. захар
7 с. л. соев сос
2 с. л. мед
3 с. л. саке или сухо вино
5 с. л. настърган лук
 черен пипер
3 с. л. олио за пърженето
за ориза:
2 1/2 ч.ч. бял ориз
1/2 ч. ч. черен ориз, по желание
3 1/2 ч. ч. вода
1/2 с. л. сол


Начин на приготвяне

1. 
Смесват се всички продукти за маринатата, добавя се месото и се оставя да се маринова 1 нощ в хладилника. Подсушава се и се пържи на силно загрят грил-тиган с по 1 с.л. олио на 4-5 порции.

2. Оризът се измива под течаща топла вода, залива се с водата, добавя се солта и се слага да заври. Оставя се да къкри под капак, докато водата се поеме. Оставя се да постои захлупен 10 мин., разрохква се с вилица и се сервира.