Крем-сиренето в тази рецепта придава забележим финес на средиземноморския пълнеж на хрупкавите банички, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
8 кори за баница
300 г крем-сирене
2 с. л. готово песто
2 с. л. сушени мариновани домати, ситно нарязани
2 с. л. зехтин или песто за корите


Начин на приготвяне
1. 
За пълнежа крем-сиренето се разбърква с пестото и сушените домати.

2. Корите се нарязват по дължина на ленти с ширина 10 см. Намазват се със зехтин или с песто. В единия ъгъл на всяка лента се слага по лъжица от пълнежа и се завива на триъгълник. Полученият триъгълник се навива нагоре и надолу по дължината на листа до края. Може да се намажат с разбито яйце и да се поръсят със сусам или смляна морска сол.

3. Триъгълните банички се запичат 10 мин. във фурна на 180˚ С.