Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от праз и сирене. Бързи, вкусни, леки и различни са.


И се харесват на всеки. Идеални са за обяд или вечеря, като може да ги съчетаете прекрасно и с чеснов сос.

Великолепни стават тези лесни кюфтенца от праз и сирене.

Трябват ни два и половина килограма праз лук, 200 грама сирене, 300 грама олио, 600 грама картофи, яйца, 80 грама брашно, 120 грама галета, пресен магданоз, 500 грама кисело мляко, млян черен пипер, хималайска или обикновена сол на вкус.

Първо си почистваме и нарязваме на ситно праз лука и го запържваме в мъничко мазнина, за да омекне. След това го дърпаме от огъня и го оставяме настрани, за да изстине.

После добавяме към него сварените, обелени и настъргани картофи, заедно с яйцата, сиренето, галетата, нарязания на ситно магданоз, черния пипер и сол на вкус.

Цялата тази смес си я объркваме хубаво, за да се смесят всички съставки допустимо най-добре. А после от нея започваме да си оформяме кюфтета и да ги овалваме в брашното.

Слагаме ги да се изпържат в нагорещената вече мазнина на котлона, а после ги поднасяме още горещи на трапезата. Особено добре им върви, ако ги сервираме с подлучено кисело мляко или друг подобен сос. Но може да ги съчетаете с каквото друго ви харесва или имате под ръка. Стават фантастично вкусни.