Тази лятна манджичка с тиквички ще ви вземе ума
тиквички - 2 кг., нарязани
чушки - 1 бр. зелена, почистена от семената и нарязана на ивички
домати - 3 бр., обелени и нарязани на кубчета
лук - 1 голяма глава, обелен и нарязана на едри парчета
чесън - 1 голяма скилидка чесън, нарязана на филийки
зехтин - 8 с.л.
чедър - 5 - 6 филии
босилек - сух или пресен, нарязан на ситно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Сложете лука, чесъна, тиквичките, чушката в голяма тенджера или дълбок тиган с няколко супени лъжици зехтин. Пържете на силен огън, докато зеленчуците придобият златисто-кафяв цвят.
Докато ги запържвате, поръсете със сушения босилек или ситно нарязания пресен босилек. Когато зеленчуците леко покафенеят, свалете от огъня, добавете филийките сирене и покрийте с капак тигана.
В отделен тиган без капак сложете доматите и малко зехтин и гответе при умерена температура за около 5 минути, като разбърквате от време на време.
Гответе, докато сока от доматите се изпари. След 5 минути добавете доматите към останалите зеленчуци и разбъркайте леко. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Последвайте ни
0 Коментара: