Тиквички - толкова непретенциозен и относително евтин зеленчук, че ястията от него се срещат в кухните по целия свят. Днес ще ви разкажем как е прието да се приготвя в Турция.

Пълнена тиквичка с мляно месо, ориз и булгур е рецептата, с която ще ви изненадаме днес. А ориенталска кухня както знаем е богата на различен асортимент подправки! Ние се ограничихме до няколко клонки от магданоз, но ако сте фен на пикантните ястия, можете да добавите кориандър или нещо лютичко

Съставките

тиквички 4 бр.

говеждо мляно месо (може и смес кайма)250 грама

домат 2 бр.

магданоз

лук 1 бр.

ориз 250гр.

булгур 250гр

доматен сос 2 супени лъжици

сол на вкус

черен пипер на вкус

слънчогледово олио 2 супени лъжици

мента 1 ч.л.

чесън 2 скилидки

Подготовка

Настържете 1 домат, след това добавете нарязания лук, мляното месо, подправките, ориза, булгура, ментата, солта, черния пипер и доматения сос. Разбъркайте и сложете в тиган да запържите малко.


Добавете олиото и чесънчето.

Измийте тиквичките и нарежете на 3 както е показано на клипчето, издълбайте вътрешността като образувате чашка, която да напълните със сместа. Наредете в тенджерата с вода и сложете сосчето от тигана.
Покрийте с капак и оставете да се вари за 45 минути.