Toзи немски сладкиш не е за изпускане - сладка приказка! (СНИМКИ)
От подбраната рецепта се получават толкова много трюфели, че е невъзможно да ги изядете наведнъж. В такъв случай ги съхранете за около две до три седмици в запечатана кутия и за предпочитане на хладно място.
А сега преминете към приготвянето им.Със сигурност можете да раздадете половината на семейството и приятелите си под формата на вкусни подаръци. Всички ще бъдат удивени от тях, а и по този начин ще покажете любовта си. Пригответе ги и ги яжте с удоволствие!
Съставки:
250 грама масло
250 грама захар
щипка сол
7 яйца (разделени белтъци и жълтъци)
150 грама брашно
100 грама нишесте (или картофи)
2-3 чаени лъжички какао
кора от 1 лимон
кора от 1 портокал
2 пакетчета ванилова захар
300-400 грама шоколад (можете да вземете всеки по ваш избор)
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, нишестето, ситно настърганата кора от лимон и портокал и ваниловата захар.
Маслото смесете със захарта. Един по един добавете жълтъците и разбийте с миксер до получаването на гладка смес. Към нея добавете брашното и разбъркайте добре, така че да няма бучки.
Разбийте белтъците с щипка сол. На части ги прибавете към тестото, разбъркайте внимателно. Тестото трябва да стане еднородно, нежно и въздушно.
Разделете тестото на две равни части. Към едната добавете какао и разбъркайте добре.
На дъното на форма за печене с диаметър 26-28 см сложете хартия. Във формата изсипете 3 лъжици от тестото, разпределени равномерно по дъното. Печете за 2-3 минути при 180 градуса.
След това извадете от фурната, поставете 3 лъжици от другото тесто върху вече запечения блат и печете за още 2-3 минути. Повтаряйте по този начин, докато не ви свършат и двата вида тесто. Трябва да получите около три или четири слоя от всяко тесто (зависи от размера на формата за печене).
Времето за печене на слоевете тесто е ориентировъчно, тъй като се определя от фурната. Тестото не трябва да бъде сурово, но и да не бъде препечено. Ако по време на печене, дъното бъде изгорено, трябва много внимателно да изрежете загорелите места.
Оставете готовия блат да се охлади. След това го нарежете на ивици с ширина около 3 см, а след това нарежете всяка лента на малки триъгълници. Триъгълниците могат да бъдат по-къси или по-дълги, това зависи от качеството на вашите предпочитания и от ъгъла на рязане. Размерът на триъгълниците пък определя броя на трюфелите. Обикновено от тези продукти се получават от 40 до 60 парчета.
Шоколадът се начупва и се стопява на водна баня. Залейте триъгълниците с шоколад и оставете да се втвърди. За глазурата се използва около 350 грама черен шоколад и 30-40 мл прясно мляко.
След като шоколадът се втвърди, вие можете да се поглезите с глазираните трюфели!
Последвайте ни
0 Коментара: