Как да си направите хумус? Рецептата идва от мъж на име Алек от Израел.
СЪСТАВКИ

200 г нахут (леблебия)
2 супени лъжици сусам
1/2 лимон
2 супени лъжици  зехтин
2 скилидки чесън
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. кориандър
1/4  ч.л. червен пипер
Сол (на вкус)

ПОДГОТОВКА

Накиснете нахут в продължение на няколко часа в студена вода (за предпочитане през нощта). Варете го в продължение на 1 час. Бульонът не изхвърляйте, защото ще потрябва.

Смелете нахута с блендер или пропуснете през месомелачка на малки дупки.

Смачкайте чесъна с помощта на преса  и след това пригответе сусамова паста, смилайки в блендера сусам и зехтин.

Обединете пюрето от нахут, сусам паста, сол, лимонов сок, чесън и подправки. Съвет: подправки, лимонов сок и сусамово паста е по-добре да се добавят постепенно да регулирате както ще ви е вкусно.

Ако сте харесали тази  рецепта от нахут , непременно споделете тази статия с приятелите си!