Уникална рецепта чак от Израел! Такъв хумус не сте опитвали!
200 г нахут (леблебия)
2 супени лъжици сусам
1/2 лимон
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. кориандър
1/4 ч.л. червен пипер
Сол (на вкус)
ПОДГОТОВКА
Накиснете нахут в продължение на няколко часа в студена вода (за предпочитане през нощта). Варете го в продължение на 1 час. Бульонът не изхвърляйте, защото ще потрябва.
Смелете нахута с блендер или пропуснете през месомелачка на малки дупки.
Смачкайте чесъна с помощта на преса и след това пригответе сусамова паста, смилайки в блендера сусам и зехтин.
Обединете пюрето от нахут, сусам паста, сол, лимонов сок, чесън и подправки. Съвет: подправки, лимонов сок и сусамово паста е по-добре да се добавят постепенно да регулирате както ще ви е вкусно.
Ако сте харесали тази рецепта от нахут , непременно споделете тази статия с приятелите си!
Последвайте ни
0 Коментара: