Вкусно, а и толкова полезно! Опитайте това рибно филе в кора
4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
4 листа кори за баница
4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
4 с. л. копър, ситно нарязан
4 с. л. масло
4 кръгчета лимон
1 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.
2. Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
Последвайте ни
0 Коментара: