Рибата, изпечена в тесто, е едно от вълнуващите и специални кулинарни явления в България, което за съжаление се появява на трапезата почти само по Никулден. Но тази бърза рецепта лесно може да наруши това ограничение и да ни зарадва и без празничен повод, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции

4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
4 листа кори за баница
4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
4 с. л. копър, ситно нарязан
4 с. л. масло
4 кръгчета лимон
1 с. л. сусам
 сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

1. 
Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, от копъра, от маслото и парче лимон.

2. Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.