Продукти

500 г кайма
200 г гъби
2 моркова
2 глави кромид лук
1 връзка от зелени подправки – целина, девесил, магданоз
Чер пипер и сол на вкус
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. ориз
2 с.л. олио
За Заливката
1 кофичка кисело мляко, 400 г
2 яйца
3-4 с.л. брашно

Начин на приготвяне

Лукът с морковите се нарязани на дребно и се задушават с олио
Добавя се каймата, гъбите, червен пипер и се задушава докато каймата се запържи
Добавя се 1 ч.ч. ориз
Сместа се разбърква и се овкусява с чер пипер, сол на вкус, добавят се нарязаните зелени подправки
Сместа се изсипва в тавичка и се долива вода, 3 ч.ч.
Сместа се изпича до готовност
Залива се със смес от разбити яйца, кисело мляко и брашно.
Пече се до златисто на заливката