Вкусове за пораснали деца
Със сигурност сте се нагледали на множество криви физиономии, мръщене и цупене от хлапетата ви по време на хранене
Замислете се за храните, които сте ненавиждали, когато сте били на 5-6 години, и колко всъщност от тях все още мразите. С намаляването на рецепторите намалява и чувствителността на небцето на човек и той вече харесва всякакви странно миришещи и изглеждащи храни.
Според проведено изследване, след като минат 22 годишна възраст, хората започват често да похапват по свое собствено желание скумрия, козе сирене, зеленолистни зеленчуци, къри,синьо сирене, пармезан.
Всички тези съставки определено не са били в списъка с предпочитани храни от миналото, но с промяната на организма ни не само че вече имаме желание да ги консумираме по-често, но в повечето пъти най-мразените преди стават най-любими сега.
Проучването е проведено във Великобритания и в него участвали почти 2000 човека. Резултатът при почти всички бил един и същ. Те вече нямали нищо против хряна, чесъна икопривата.
Вероятно фактът, че вече сме осъзнати същества, грижещи се за правилното функциониране на организма и мислещи за здравословното хранене, също подпомага тези коренни вкусови промени.
Последвайте ни
0 Коментара: