Жестоко! Яйчен пунш с уиски за студени и снежни дни
Една напитка, която не е много популярна у нас, но пък си струва да се пробва
6 жълтъка
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ванилия
2-3 карамфилчета
2 ч.ч. течна сметана
200 мл уиски/ ром (количеството варира)
1 щипка канела
1 щипка смляно индийско орехче
Начин на приготвяне:
Слагаме млякото да заври на котлона, като към него сме прибавили карамфила и индийското орехче.През това време в друг съд разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.
Прибавяме млякото на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, към яйчената смес. След това се прибавят алкохолът (количество и вид по желание) и течната сметана на тънка струйка, като продължаваме да бъркаме. Така оформеният гъст яйчен пунш се съхранява в хладилника и се консумира студен. Гарнира се с канела.
Последвайте ни
0 Коментара: