Още един загинал българин във войната в Украйна. На 26 февруари 2024 г. бе изпратен в последния му път 44-годишния Анатолий Борисович Барон, жител на село Василевка, което е заселено предимно етнически българи. Това съобщава "Бесарабски фронт".

Анатолий Борисович Барон

Анатолий беше един от тях, пише изданието, което се пише на български език от Украйна.

Да се поклонят пред Героя дойдоха близки, приятели, съученици, неравнодушни жители на общината и представители на властта. Със сълзи на очи те образуваха "жив коридор", навеждайки колене и глави.

Анатолий Барон беше истински Патриот, който се интересуваше от съдбата на своята страна и бъдещето на своите близки. Той завинаги ще остане в сърцата ни като предан защитник и прекрасен човек, се посочва в информацията.

"Изказваме нашите искрени съболезнования на роднините и близките на Героя. Войната отне част от душата ви, оставяйки непоносима болка, която никога няма да утихне...

Нека милостивият Господ ви даде сили, кураж и благословия в този тъжен момент! Вечна и светла памет на истинския воин Анатолий Барон, който живя и загина защитавайки Украйна. В нашата памет завинаги", пишат от Павливската селска община.

Над 200 са загиналите етнически българи от началото на руското нахлуване.

БЛИЦ припомня, че в първите дни на януари месец тази година смърт на фронта застигна и 31-годишният фен на Левски - Светослав Славков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук