Русия се нуждае от прясно месо за своята месомелачка за война в Украйна. Така че използва канибали, пише европейската редакция на Politico.

В най-добрите традиции на покойния лидер на групата "Вагнер" Евгений Пригожин, Кремъл използва осъдени престъпници от всякакъв вид като войници и помилва онези, които се бият във войната му срещу Украйна като "Герои от специалната военна операция", както Русия нарича войната.

Двама осъдени убийци, които са яли плътта на жертвите си, наскоро са се присъединили към кохортата и според съобщенията са помилвани от руските власти и освободени, посочва Politico, позовавайки се и на други медии. 

Денис Горин, канибал от Сахалин, който е убил четирима души и е осъден на 22 години затвор, вече е на свобода и се лекува в болница в Южно-Сахалинск.

Горин, който е публикувал снимки онлайн във военна униформа със Z, символ на руската агресия срещу Украйна, е осъден за убийство и осакатяване на тяло през 2003 г. и е освободен условно през 2010 г. По-късно той е убил най-малко още трима души и е арестуван отново през 2012 г. и осъден на 22 години затвор. Прокурорите са заявили, че той е ял от жертвите си.

Друг помилван престъпник, Николай Оголобяк, бивш член на сатанистка група, е убил две млади жени и след това с приятели е сготвил и изял част от органите им през 2008 г. Той е изпратен да се бие за Русия и се е върнал от войната в Украйна на 2 ноември.

Оголобяк е трябвало да лежи в затвора до 2030 г., но е помилван, защото се е сражавал в Украйна. Баща му е заявил пред медии, че синът му сега живее с майка си в Ярославъл.

Подобно на много други руски осъдени престъпници, Оголобяк е служил в "Шторм-Z", руски батальон, съставен от престъпници. Наскоро украински войници съобщиха, че се бият срещу "Шторм-Z" близо до Авдеевка, една от най-горещите точки на войната.

"Харесвам новините, когато серийни убийци, маниаци, а сега и канибали се завръщат у дома набързо от войната. Надявам се, че ще изядат още малко от своите сънародници", е написал Максим Жорин, заместник-командир на украинската армия, в публикация в Telegram.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук