Двама души са загинали при среднощни руски атаки с дронове по Украйна, предаде Франс прес. Седем души са ранени, сред които и дете на 3 годинки. При удара има и сринати жилищни сгради.

 

В Одеса в резултат на атака с дрон е разрушена част от жилищна сграда. Според Силите за отбрана на Южна Украйна посред нощ руснаците са извършили поредната атака с помощта на дронове-камикадзе от типа Шахед-131/136. 

Изпратени са осем ударни дрона от Черно море към района на Одеса. По първоначална информация в продължение на един час части за противовъздушна отбрана интензивно са отбивали тази атака. В резултат на това са унищожени седем цели. Един от дроновете, по време на маневри сред жилищните квартали на Одеса, ударил 9-етажна сграда.

"Разрушен е част от входа на 18 апартамента. Вече има загинали и 7 ранени, сред които бременна жена и малко дете", се казва в съобщението. 

В момента продължава издирвателно-спасителната операция.

Повредени са многоетажни блокове в града. Под развалините може още да има хора, съобщи в приложението Телеграм Олег Кипер, председател на Одеската областна военна администрация. 

Тревогата за атака бе обявена в 00.54 часа местно време.В село Велики Бурлук на около 100 километра от Харков при удар с дрон е била поразена къща и един мъж е загинал, съобщиха представители на местните власти. В самия Харков при атаки с дронове са повредени коли и жилищни сгради, но жертви няма. 


 
Украинският черноморски град е бил атакуван с дронове откъм Черно море. В приложението Телеграм се пояснява, че дроновете са дошли откъм Фонтанка и Южне.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук