В неделя следобед Крим беше атакуван с ракети. Това съобщи UNIAN.

Според свидетели експлозии са били чути в черноморските градове Севастопол и Балаклава. Съобщава се, че окупационни системи за ПВО са действали близо до Евпатория, Саки, Бахчисарай и Инкерман, както и в самия Севастопол.

Според свидетели е имало „пристигания“ в района на Севастополския залив.

Детонация се чува в района на Козацката бухта, където е базирана 810-а бригада морска пехота на Черноморския флот на Русия“, пише Crimean Wind.

Съобщава се, че руската противовъздушна отбрана е свалила ракета близо до плажа Учкуевка близо до Севастопол. Имаше и „падане на боеприпаси“, тоест необичайно падане на руските ракети за ПВО. 

Посочва се, че основната част е паднала в морето, но един снаряд е паднал на плажа близо до хората. Според Crimean Wind на плажа в Учкуевка има загинали, там са пристигнали много линейки.

Инцидентът на плажа е потвърден и от гаулайтер на Севастопол, назначен от руснаците Михаил Развожаев. Според него хората на плажа са ранени и убити в резултат на руската ПВО.

„Отблъскването на ракетната атака е завършено. По предварителна информация 5 въздушни цели са унищожени в небето над акваторията. 

Но отломките от свалените цели са паднали в крайбрежната зона. 

По предварителна информация от Спасителната служба 12 души, включително 2 деца, бяха ранени в района на Учкуевка“, написа той. 

Първоначално той съобщи, че по-късно двама души са убити и повече от 20 са ранени.

В местни публични страници цивилни се оплакват, че окупаторите не са включили сирените за въздушна атака по време на ракетната атака

Съобщава се също, че хората не са били допускани в подземни помещения, където да изчакат атаката.

Хората на плажа бягаха панически. Крещяха от ужас“, споделят местни.

Война в Украйна: последните новини

Командирът на 1-ви щурмови батальон от 3-та Специална бригада Владимир Фокин с позивна „Фока“ каза, че руската армия е загубила около 2500 души убити и ранени в посока Боровая за един месец.

Пратиха ги в Ада: Украинските въоръжени сили разгромиха руснаците на фронта

Руската федерация е съсредоточила ключовите си сили в района на Донецк. 

Според военнослужещия Иван Тимочко противникът се опитва да атакува много по-активно в района на Часовой Яр, активизирало се е и Торецкото направление в посока Угледар-Покровск - всичко това се дължи на факта, че противникът е получил приоритет задача - да окупира Донецка област.

Превод и редакция: БЛИЦ