Туомас Катайнен от Финландия се възмутил от завишените цени на ремонтите на електромобилите Tesla и предприел драстични мерки. Мъжът не искал да плати огромна сума за подмяна на част и решил да взриви колата.

Финландецът се решава на тази стъпка, след като от сервизния център му казали за необходимостта от смяна на батериите на колата. Посочените разходи за подмяна и труд били на стойност 20 000 евро.

Сервизът отказал да смени батериите в рамките на гаранцията с мотива, че автомобилът вече е на 8 години и гаранцията не е приложима. Припомняме, че сумата от 20 хил. евро са половината от цената на Tesla Model от 2013 г. във Финландия.

Разочарованият собственик на Tesla, която вече не можела да се движи, решил да не харчи пари за подмяната. Вместо това той се свързал с авторите на канала Pommijätkät в YouTube. Електрическият автомобил е закаран в кариера, в салона му е поставен манекен на Елон Мъск, а след това ефектно е взривен.

Целият процес по взривяването е заснет на видео, което е станало много популярно в мрежата. За да унищожат електромобила, блогърите използвали 30 кг експлозиви.

Превод и редакция: БЛИЦ