През март 2019 година Книгата на рекордите на Гинес официално потвърди факта, че Кейн Танаки от Фукуока (Япония) е най-старият човек на планетата - в момента жената е на 116 години. Въпреки сериозната си възраст и наличието на някои здравословни проблеми Кейн казва, че е много щастлива и се опитва да се наслади на всеки момент от дългия си живот.

Шокиращо е на какво Елизабет II отдава дълголетието си! Всеки ден тя... (СНИМКИ)

Тя любезно споделя тайните на дълголетието си, което ще бъде интересно за всички. Веднага си струва да се отбележи, че някои от тях изглеждат доста необичайни.

Историята на Кейн Танаки
Кене Танака е роден на 2 януари 1903 г. в голямо семейство, в което има седем деца. Заслужава да се отбележи, че любовта към децата е наследена и от нея, тъй като, след като се жени за Хидео Танаки, тя сама става майка на пет деца. Между другото, тя се запознава с бъдещия си съпруг за първи път в деня на сватбата им.

Тези три зодии ще живеят дълго и щастливо!

Семейството Хидео се занимава с производството и продажбата на лепкав ориз, нудълс и традиционни японски сладкиши.

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци  

През 1937 г. съпругът й е призован на военна служба и тя оставена сама. Това я провокира да се впуска в собствен бизнес. Освен това тя се грижи за децата, както и за майка си. През 1943 г. най-големият й син Танака, подобно на баща си, бил призован за военна служба, където американците го заловили. През 1947 г. той се връща вкъщи, но баща му почива на фронта.

Малките тайни на японците, с които ще се радвате на крепко здраве поне до 100 години!

До 63-годишна възраст Кейн успешно поддържа семейния бизнес и дори работи в магазинчето им.

И така, какво е помогнало на Кейн да живее толкова дълъг живот? 

Шокиращите й препоръки, както и много снимки ще видите на jenata.blitz.bg