Технологии с различни форми и видове необратимо нахлуват в ежедневието ни, особено привличайки нашите деца. По-младото поколение прекарва много време с телефона, таблета или телевизора, а все повече изследвания доказват вредното въздействие на екраните и видео игрите върху когнитивното развитие на децата и тяхното поведение.

Влиянието на видео игрите върху децата: Какво знаем?
Според проучване на университета в Дартмут в САЩ видеоигрите имат отрицателно въздействие върху поведението на децата, което ги прави по-агресивни.

Супер тайна от миналото разкри защо японските деца не са лигави и капризни!

Проучването включва повече от 17 000 деца и юноши на възраст от 9 до 19 години. През периода 2000–2017 г. учените наблюдаваха реалното поведение на децата и тийнейджърите, играещи видеоигри, след което успяха да заявят уверено съществуването на „ефекта на насилствена видеоигра”, когато с течение на времето насилието от виртуалния свят се прехвърли в реалния свят, и без значение на коя страна се бие, детето става агресивно и насилствено.

Виртуалната реалност на видеоигрите има много реално въздействие върху психиката и поведението на хората, което само удължава списъка на вредните фактори на екрани и приспособления.

Но какви още опасности дебнат децата, които редовно прекарват времето си с технологиите или играят на видео игри и какво трябва да направи, ако не искате детето ви да се превърне в психопат или нещо още по-зле, ще научите на jenata.blitz.bg