В новия сезон дизайнерите намират компромис между комфорта и красотата. Модата може и да е практична, но същевременно с това не е лишена от свободата на самоизразяването. Ето какво изгрява на подиумите тази есен. 

Кадифе

Уютната тъкан, идеална за хладните есенни дни, потъна в незаслужена забрава през последните няколко сезона. Нежното кадифе обаче се завръща триумфално в дрехите. Тази стилна материя смело навлиза в палтата, костюмите и роклите.

Червено

Яркият цвят с богатото си буйство от нюанси е безспорен фаворит на есенно-зимния сезон. На по-смелите дами дизайнерите дори предлагат да се облекат от главата до петите в тази страстна багра. През деня носете костюм с панталон в елегантните тонове, а вечер смело навлечете драматична секси рокля.

Костюм 

Модата на мъжкия костюм не отстъпва позициите си. В този сезон обаче той придобива отчетливото звучене на стилистиката на 70-те. В избора на подходящия за вас модел се ориентирайте към стила на младата Лорън Хътън.

Спортно

Спортният стил става по-автентичен. Модната тема включва комфортни анораци, горнища на анцуг с цип с логото на известни спортни марки и истински тренировъчни клинове. А най-интересното е, че цялото това великолепие може да носите и при вечерно излизане, комбинирайки спортното облекло с елегантни коктейлни рокли, а също с блузи и поли.

Каре "Принцът на Уелс"

Лаконичното каре, смятано за образец на превзетата британска мода, идва, за да смени лекомислената шотландска шарка. Не смятайте обаче, че от това образът ще изгуби и ще стане скучен. Практичното палто, костюмът, полата и панталонът с каре лесно може да се комбинират със секси прозрачни елементи в стил гръндж.

Деним

Практичният деним никога не е напускал модния подиум, култовата материя отдавна е заслужила доверието в дизайнерските кръгове. "Правилните" дънки тази есен са класически, тъмни, без акценти във вид на избелвания и накъсвания. Такъв панталон наистина е универсален.

Повей от 80-те

Модата на 80-те, която навлезе още през лятото, продължава триумфалното си нашествие и през настоящия сезон. На фокус са широките рамене, обемните ръкави, изобилието от декорации. Сред задължителните покупки, олицетворяващи епохата на диското, са обемното манто и обувките на висока платформа.

Черна кожа

Цветната кожа, популярна през лятото, отстъпва мястото си на класическите изделия в черно. Тези елементи демонстрират агресивната сексуалност, пропагандирана от дизайнерите тази есен. Кройката на кожените дрехи трябва да е максимално скромна и проста. Така че вашият избор са якета, рокли със свободна кройка и безформени топове от черна матова кожа.

Жълто 

Жизнерадостното жълто е големият хит на есента. Освен че вдига настроението в намусените дни, то хармонично се вписва и в есенния пейзаж с унилите листа. На ваше разположение е богата гама - от наситенолимонено до тоновете на горчицата.