Чудно вкусен патладжан, тайната е в плънката
Ястието може да се сервира топло за обяд или охладено под формата на предястие
Рецепти за пълнени патладжани има в почти всяка кухня по света. Този зеленчук се съчетава много добре със зърнени култури, с месо, с други зеленчуци, сирене и ядки.
С две думи - с него могат да се приготвят куп апетитни ястия и гарнитури.
Тъй като не можахме да изберем най-вкусната рецепта, ви предлагаме да вземете два патладжана и да ги напълните с две различни плънки - едната с пикантен мексикански с боб, а другата - с пушено пиле, сушени домати и грах.
Всички ще питат за още, опитат ли тази зеленчукова вкусотия
Когато пазарувате, обърнете внимание на зеленчука - избирайте средно големи патладжани, по които няма натъртвания. Те запазват формата си по-добре и не се разпадат при печене.
Ястието може да се сервира топло за обяд или охладено под формата на предястие. Както и да го поднесете на масата - няма да сбъркате!
Как да си приготвите тези вкусни пълнени патладжани, вижте в jenata.blitz.bg.