Едва ли сте знаели за тези 10 скрити функции на микровълновата, но гарантирано ще започнете да ги използвате (СНИМКИ)
Ето 10 нови начини за ангажиране на това звено в кухнята.
- Бързо чистене на чесън
Сурови скилидки чесън се слагат в микровълновата за 15 сек (пълна мощност). След това, люспите, като магия, лесно можете да ги премахнете с ръка.
- Запазване на стар хляб
Увийте стар хляб в парче плат, леко навлажнено с вода, и го оставете за 20 секунди в микровълновата. Хлябът ще възвърне мекотата си, като в същото време няма да е прекалено влажен.
- Бързо изстисквате сока
Накиснете плодове, които ще правите на сок само за 10 секунди в микровълновата фурна, така че те дават много повече течност. - Закуска с ядки
Изсипете ядки в купа, добавете няколко капки зехтин и оставете за една минута в микровълнова печка. Ядки разкриват по-силен вкус. - Омекотяване на захар
Слепена захар, или на бучки захар може да се върне към първоначалното си състояние, ако сложите в микровълновата за 25 секунди, покривайки с влажна кърпа.
- Втасване на тесто
За да втаса тесто, е необходимо да се изчака няколко часа. Когато микровълновата се използва, процесът се ускорява.Тестото покрийте с кърпа и оставете в микровълновата заедно с чаша вода. Включете уреда в продължение на 3 минути, задаване на по-ниска от средното температура. След това оставете тестото да почива в продължение на 3 минути и след това се загрява в продължение на 3 минути, след което почива за още 6 минути. Тестото ще се увеличи най-малко 2 пъти.
- Белене на зеленчуци
Зеленчуци с твърда кора (тиква, патладжан и домати), ще бъдат много по-лесни за почистване, ако ги задържите за няколко секунди в микровълнова печка.
- Режете лук без сълзи
Проблема със сълзите при рязане на лук може да решите за 30 секунди! Толкова време ще отнеме да държите лука в микровълнова фурна, преди да започнете рязане.
- Приготвяне на хрупкав бекон
Увийте чиния с хартиена кърпа, поставете резени бекон отгоре, покрийте с втора хартиена кърпа и поставете във фурната. Времето за готвене зависи от дебелината на филийките.
- Накиснете боба
сега, не е задължително да се накисва фасула преди готвене за цяла нощ. Достатъчно е да се напълни с вода и да се постави в микровълновата за 10 минути на средната мощност и след това се оставя да престои в продължение на един час.
Последвайте ни
0 Коментара: