Известните и опитни готвачи постоянно пренебрегват микровълновата. Въпреки това, това устройство е почти във всеки дом, а хиляди хора активно го използват. Обикновено, микровълновата се използва само за затопляне на храни. Бързаме да ви уверим, че  използването на микровълновата  не свършва до тук!

Ето 10 нови начини за ангажиране на това звено в кухнята.

използването на микровълнова

 

 
  1. Бързо чистене на чесън
    Сурови скилидки чесън се слагат в микровълновата за 15 сек (пълна мощност). След това, люспите, като магия, лесно можете да ги премахнете с ръка.
    как да се чисти чесън
  2. Запазване на стар хляб
    Увийте стар хляб в парче плат, леко навлажнено с вода, и го оставете за 20 секунди в микровълновата. Хлябът ще възвърне мекотата си, като в същото време няма да е прекалено влажен.
    направите пресен хляб
  3. Бързо изстисквате сока
    Накиснете плодове, които ще правите на сок само за 10 секунди в микровълновата фурна, така че те дават много повече течност.колко бързо изстискайте сока
  4. Закуска с ядки
    Изсипете ядки в купа, добавете няколко капки зехтин и оставете за една минута в микровълнова печка. Ядки разкриват по-силен вкус.ядки в микровълновата
  5. Омекотяване на захар
    Слепена захар, или на бучки захар може да се върне към първоначалното си състояние, ако сложите в микровълновата за 25 секунди, покривайки с влажна кърпа.
    как да се смекчи захарта
  6. Втасване на тесто
    За да втаса тесто, е необходимо да се изчака няколко часа. Когато микровълновата се използва, процесът се ускорява.

    Тестото покрийте с кърпа и оставете в микровълновата заедно с чаша вода. Включете уреда в продължение на 3 минути, задаване на  по-ниска от средното температура. След това оставете тестото да почива в продължение на 3 минути и след това се загрява в продължение на 3 минути, след което почива за още 6 минути. Тестото ще се увеличи най-малко 2 пъти.
    тесто в микровълновата

  7. Белене на зеленчуци
    Зеленчуци с твърда кора (тиква, патладжан и домати), ще бъдат много по-лесни за почистване, ако ги задържите за няколко секунди в микровълнова печка.
    как да се чисти зеленчуци бързо
  8. Режете лук без сълзи
    Проблема със сълзите при рязане на лук може да решите за 30 секунди! Толкова време ще отнеме да държите лука в микровълнова фурна, преди да започнете рязане.
    как да посегнат лук без сълзи
  9. Приготвяне на хрупкав бекон
    Увийте чиния с хартиена кърпа, поставете резени бекон отгоре, покрийте с втора хартиена кърпа и поставете във фурната. Времето за готвене зависи от дебелината на филийките.
    хрупкав бекон в микровълновата
  10. Накиснете боба
    сега, не е задължително да се накисва фасула преди готвене за цяла нощ. Достатъчно е да се напълни с вода и да се постави в микровълновата за 10 минути на средната мощност и след това се оставя да престои в продължение на един час.
    хрупкав бекон в микровълновата