Искате да прибирате косата си, но или това ви отнема много време и усилия, или ви изнервя максимално, или пък нямате идея как да разнообразите с прическите. Ако това е така, вижте 3 супер тренди идеи за готин кок от Natali’s Beauty, предава "Дарик".
 

Екзотика от Азия


Това кокче е супер лесно и с него ще съберете всички погледи. Приберете с гребен косата си на много висока конска опашка. Ама много висока – прекарайте линия от единия връх на ухото си, до другия. По средата е точната точка.
 
След това веднъж превържете със стегнат текстилен ластик в цвета на косата ви. Когато тръгвате да изтегляте косата си за втори път обаче, спрете почти в началото, за да се оформи малка топка. А остатъкът от косата преметнете около топката и подпъхнете в ластика. Идеята тук е да останат няколко свободни прави кичура около кока.

И сега за разкош – поставете китайски пръчки в ярък цвят в косата. Ако към червените пръчки поставите и червено червило, ще съберете всички погледи.

Супер небрежен и секси
 

Хващаме косата в много разпуснат кок. И още преди да сме вързали, започваме да издърпваме кичури отзад по тила, зад ушите, около слепоочията, задължително няколко отпред, които разделяме на централен път. След това връзваме косата на хлабава опашка и усукваме опашката. Набираме масата около най-дългия кичур по този начин и фиксираме с фиби, като не се стараем към идеален кок. Точно обратното.
 
Падналите кичури можем да изправим с преса, ако вече не сме го направили. И с масло за коса хубаво минаваме по тях, за да изглеждат сякаш мокри и повече на пръчки. Истината е, че ако косата ви е малко по-мръсна, прическата ще се получи много по-лесно. След това леко минаваме с маслото и по кока, за да и той изглежда леко влажен.
 
Хитът в Instagram
 

Този кок напоследък е супер актуален в Instagram. Вържете отново косата на много висока конска опашка.

Пригладете старателно със ситен гребен и пръскайте смело с лак. След това поставете фиби в цвета на косата ви ето така, захващайки кичур по кичур, Ще ви се наложи да използвате повече фиби, но поне няма да се виждат толкова, колкото ако поставите 1-2 напречно. 
 
След като сте загладили добре, хубаво усучете и косата – стегнато, за да се получи малък висок кок, не кок като топка или „донът”. За да оформим бебешките коси ще ни трябва гребенче за вежди и лак за коса, с които приглаждаме бебешките коси към челото, а ако вие имате повече, можете да направите и вълнички чак към слепоочията. Този кок е по-странен, но много актуален към момента.