Времето захладнява и предстоят месеци, през които ще прекарваме повече време у дома. Сега е моментът да направим есенно разчистване и да се освободим от старите или неработещи уреди, които само заемат място и не използваме, и вместо тях да си вземем нови, които реално ще ни вършат работа. До края на месеца можем да го направим с кампанията на eMAG „Освободи място за новото”, която не само идва на помощ за правилно рециклиране на върнатите електроуреди, но и срещу тях получаваме ваучери за купуване на нови на стойност до 50 лв. 

Кампанията е активна до края на месеца в шоурума на eMAG в столичния „Сердика център”, ниво 0, където можем да занесем старата си кафеварка, маша, телевизор или лаптоп, без изискване те да са били закупени от онлайн ритейлъра. Няма и ограничение в броя на продуктите, които могат да се върнат.

Събраните уреди се предават на специализирана организация за оползотворяване на електронно и електрическо оборудване.  

След като занесат старите си електроуреди в шоурума на eMAG в София, участниците в кампанията получават ваучери за отстъпка за закупуването на нови. Те могат да се използват на място в шоурума или да се получат на имейл адрес и да се приложат за пазаруване на emag.bg – сайта или мобилното приложение.

Ваучерите са с период на валидност 15 календарни дни, считано от деня на получаването им, като се изпращат на електронните адреси веднъж в седмицата (всеки понеделник) за всички натрупани връщания за предходните 6 дни. 

Ваучерите се приспадат от покупната цена на нови продукти, от същата категория и вид като върнатите, по 1 ваучер на продукт. Те могат да се комбинират с други отстъпки и промоции на онлайн търговеца и важат за оферти на eMAG, а не на негови Маркетплейс партньори.

До момента основната част от върнатите в рамките на компанията продукти са малки домакински уреди (срещу ваучер на стойност 30 лв.), следвани от уреди за лична грижа (ваучер за 10 лв.). Други категории за връщане са телевизори (ваучер за 50 лв.), лаптопи (ваучер за 50 лв.), настолни компютри (ваучер за 50 лв.) и монитори (ваучер за 30 лв.). Пълен списък с продуктите, включени в кампанията, може да се види тук.