Конфликтът между 39-годишния британски принц Уилям и 36-годишния принц Хари отдавна заема едно от централните места в световните медии и все още не се е изчерпал. Наскоро се появиха и нови подробности около драмата в кралското семейство.

Според историка Робърт Лейси отношенията на братята се влошили, след като служителите от двореца Кенсингтън обвинили Меган Маркъл в грубо поведение и тормоз. Лейси пише за това в книгата си Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult, откъс от която е публикуван в The Times.

Авторът твърди, че когато Уилям чул оплакванията на кралския персонал относно снаха си, той и Хари имали ожесточени спорове.

Робърт Лейси пише, че Хари яростно защитава жена си и умишлено изключвал телефона си, за да не може Уилям да се свърже с него. Херцогът на Кеймбридж обаче не отстъпи и отишъл да говори лично с брат си.

„Той беше ужасен, когато му беше казано за предполагаемото поведение на Меган и искаше да чуе какво има да каже Хари за случилото се. скандалът между братята бе жесток и яростен“, твърди авторът.

Малко след това Уилям решил да изгони Хари и жена му от двореца Кенсингтън.

Не само това – поясниха се и сензационни разкрития за отношението на Уилям и жена му Кейт Мидълтън към Меган Маркъл.

Но повече за причините довели до това бъдещият крал на Великобритания да изгони брат си и жена му от двореца Кенсингтън ще научите на jenata.blitz.bg