Липса на енергичност през сивите зимни месеци? Ние знаем кои продукти ще повишат вашата сила.

Внимание: 9 храни, които могат да ви убият

Не знаете откъде да съберете сили, за да прекарате плодотворно работните дни? Сивите и студени дни направо ви съсипват? Е, ако всичко това ви е познато, то знаете колко е трудно да се заредите с необходимата енергия.

Кафето и енергийните напитки определено ободряват, но само за кратко. Плодовете, ядките и други продукти, съдържащи сложни въглехидрати, както и полезни за организма фибри и протеини, ще помогнат на тялото да се развесели.

„Въглехидратите се разграждат до глюкоза, основният източник на енергия за тялото“, казва диетологът Джермейн Гай. Според експерта е важно да изберете бавно разграждащи се въглехидрати - те носят най-голяма полза за организма и го зареждат с енергия. 

5 храни с магически способности

Но бързите въглехидрати, които се намират в продуктите от брашно, шоколадовите барове и газираните напитки, пълнени със захар, трябва да се изхвърлят от менюто ни - те притъпяват чувството на глад само за кратко време и в същото време не осигуряват на организма необходимата енергия.

Затова от jenata.blitz.bg съставиха списък с осем продукта, които могат да ви развеселят и да ви осигурят витамини през целия ден.

Но кои са те ще научите на jenata.blitz.bg