От векове възрастните хора по нашите ширини прилагали ритуали, които имат силата да гонят лошото от живота ни, но и да отключват късмета. Днес българинът гледа с насмешка на тези практики.

Освен това той се вкопчва в стари вещи и дрехи, без да осъзнава, че с това заключва късмета си.

„Сега е моментът да направим една инспекция на гардеробите си. Всяко нещо, което не носим там, да го дарим или оставим до контейнера. Обувки, палта, които не сме обличали скоро, списания, които отдавна сме прочели. В противен случай задържаме циркулацията на жизнената енергия ци в дома си и в самите нас“, разясняват специалистите.

Според метафизичната теория на източната наука човек живее в невидима система от енергийни потоци. Те текат и непрекъснато се автопроектират в нас и около нас. Използвайки това познание, древните са правили ритуални корекции във външния свят, които веднага са давали отражение върху здравето, душевната хармония, късмета и благополучието на съответния човек. Непотребните вещи и старите дрехи се считали за воденични камъни за развитието на личността. „Те отразяват минал момент във времето, който се повтаря на невидимо квантово ниво и дърпа назад своя притежател. Може да не ни се вярва, но едно разтоварване на пространството, в което живеем, моментално ще отприщи потока на възможности към нас. Много скоро след това може да се запознаем с нов човек, партньор или любовник, да ни предложат нова работа - нещо качествено ново ще влезе в живота ни, ще го тласне в по-добра посока“, казват чудотворците.

Премитането заема основна част от почистването. Според източната метафизична система обаче и при него си има норми. Ако времето от миналата пролет до тази есен е било много добро за стопаните, то да започнат с чистенето от входната врата навътре. Тук идеята е да се запази тази благодат, за да не избяга. Разбира се, това се случва много рядко. Малцина са тези, на които всичко им е вървяло по мед и масло. Тук експертите препоръчват почистването да става от един от ъглите от вътрешната част на дома или офиса навън, за да излезе отрицателната енергия, наричана още „ша“. За изтриване на негативния отпечатък от виталното пространство медиумите съветват да се направи и преподреждане в интериора. „Преместете някои мебели, пренаредете шкафове, рафтове - така застоялата енергия ще се раздвижи. Всеки човек, влязъл в дома ви, също оставя своя енергиен отпечатък - това са следи от неговите мисли, настроения, енергия. Изхвърлете някои стари, ненужни вещи. Те носят застояла енергия. Разделете се с тях. Направете почистване и на таван, килер, мазе, на всички прилежащи към дома помещения. При разговори, прегръдки, целувки вие също обменяте енергии“, дават за пример медиумите как всичко около нас е в непрекъснат обмен.

По думите им ритуал с морска сол дава рестарт на доброто. Солта има кристална структура, която като гъба попива разликите в потенциалите в околното пространство. Именно заради това този природен продукт участва в почти всеки магически ритуали, особено онези за защита. „Поръсете с морска сол на кристали навсякъде в домовете си, дори под легла, канапета, маси и оставете да действа поне една нощ. На сутринта преметете с нова метла, защото тя чисти и енергийно (в никакъв случай не с прахосмукачка). Сипвайте по малко светена вода през метлата и така изметете навсякъде. Новата метла е символ на новото начало. Може да измиете прозорците първо със солената вода - това също е от значение за пречистването“, казват посветени.