Хлябът е най-разпространеният и незаменим хранителен продукт.

В него се съдържат всички вещества, необходими за поддържане на организма - въглехидрати, растителни протеини, фибри, мазнини, витамини от група В, както и широка гама от микроелементи и минерали (кобалт, хром, молибден, манган, йод, мед, желязо, цинк, сяра, хлор, калий, фосфор, магнезий, натрий , калций).

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка!

Това означава само едно - че човек може да живее доста дълго време, приемайки само хляб и вода.

Въпреки това в последните години се води ожесточена дискусия дали този продукт наистина е толкова полезен за организма. И се оказва, че не всеки хляб носи ползи. А някои негови разновидности дори могат да нанесат големи вреди. 

Кой хляб, според виден британски специалист, е изключително опасен за здравето, четете в jenata.blitz.bg.