В последните месеци, а да не кажем и години, свикнахме (за съжаление) цените главоломно да скачат. Всеки ден може да бъде неприятно изненади с различни етикети, на които цифрите са все по-високи и по-високи.

Това не се отнася само за храните, а и за дрехите. Сякаш по „традиция“ преди настъпването на студените месеци цените на якетата и палтата скачат до небесата.

Според експерти – икономически и модни, цените на връхните дрехи увеличили средно с 25 процента с настъпването на есента. Но спокойно – сега от jenata.blitz.bg ще споделят как да спестите пари от покупката на зимни връхни дрехи.

Жените с ниско самочувствие да забравят за тези 4 палта СНИМКИ

Първо знайте, че поскъпването на връхните дрехи по това време на годината не е нещо необичайно. Според дизайнера и стилист Анастасия Ефремова, с настъпването на студеното време не само нараства търсенето на топли дрехи, но и производителите пускат нови колекции. И винаги са по-скъпи.

„Сега цената на аксесоарите и тъканите се е увеличила значително. А връхните дрехи винаги са стрували на производителите повече от всички други артикули в гардероба“, каза тя.

Според Honest Sign едно палто сега струва на българите средно между 150 и 300 лева, което е с 21% по-скъпо от миналата година. Най-малко поскъпване е отчетено в сегмента на ветровките – с 10 на сто. Сега можете да си купите ветровка за около 100 лева.

Но повече за това как да спестите пари при покупката на зимни якета и палта ще научите на jenata.blitz.bg