От 1939 година в този апартамент, който се намира в центъра на Париж, не е стъпвал човешки крак. Един ден собственичката му го заключила и изчезнала. А когато след 70 години вратата му отново е отворена, всички ахнали.

Преди много години 23-годишната мадам де Флориан трябвало да вземе тежкото решение и да напусне луксозното си жилище в центъра на френската столица. Времето съвпада с началото на Втората световна война и може би изборът й се е дължал на новината, че немските войници се движат към Париж.

11 неща, които трябва да имате в дома си, ако сте прехвърлила трийсетте

По всяка вероятност младата жена е напуснала града много бързо, тъй като е събрала само неща от първа необходимост, оставяйки в апартамента много от личните си вещи и ценни предмети. Тя заключила жилището и се отправила на юг в търсене на по-безопасно място. 

Само с една СНИМКА внучката на кралица Елизабет II издаде пред света голяма тайна от Бъкингамския дворец

Въпреки че била далеч от дома си, тя продължавала да плаща наема на апартамента, но така и не се върнала обратно в Париж. През 2010 година тя починала на 91-годишна възраст. 

Едва след кончината й нейните наследници разбрали, че някога тя е държала луксозното жилище.

Какво уникално съкровище се крие зад стените на този апартамент, стоял заключен толкова дълго време, можете да разберете в jenata.blitz.bg.