Каймата е неизменна част от почти всяка трапеза у нас. Смляното месо се съдържа в едни от най-вкусните гозби на масата. За да я приготвите по най-добрия начин, не правете следните грешки.

1. Не замразявайте в оригиналната опаковка

Опаковката от магазина е тънка, за да се предпази месото от изключително ниските температури, пише actualno.com. Вместо това, месото се поставя в дебела хартия за опаковане или алуминиево фолио, след това в дебела найлонова торбичка и чак тогава поставете във фризера.

2. Не размразявайте в микровълнова

Микровълновата фурна ще започне да готви повърхностния ѝ слой. Размразявайте я само по естествен начин - на стайна температура или в хладилник, където най-вероятно ще се наложи да постои няколко часа, докато се размрази напълно и е готова за готвене.

Ето как да приготвите най-лесния и мързелив козунак

3. Не поставяйте каймата в студена тава/тиган

По този начин ще се залепи за дъното и ще придобие неприятен сив цвят, който не е привлекателен за никого.

4. Изцедете излишната вода

При пържене каймата пуска излишната вода, която се изпарява след продължителна термична обработка. Не се страхувайте да изцедите водата при готвенето, особено ако правите ястие по някоя рецепта и се притеснявате колко течност трябва да добавите за подготовка на определен сос или ястие.

5. Не изплаквайте каймата преди или след готвенето

Изплакването на мляното месо преди готвенето не премахва бактериите от повърхността му, а изплакването след топлинна обработка премахва вкуса.