Всеки от нас вероятно е чувал за такъв силен талисман като червен конец на китката му. Неговите магически свойства са известни от дълго време. Благодарение на своите свойства, много от хората дори защитават децата си. Обаче в допълнение към червения конец, конците от различен цвят също притежават същите силни свойства.

Днес ще ви разкажем, как да изберете правилния цвят конец, за да донесе на живота ви точно това, което ви трябва най-много.

Какво означават различните цветове на китките?

Зелен конец
Зеленият е цветът, който олицетворява силата на природата, свещения цвят. Смята се, че подобен цвят на китката може да изчисти човешките души, да ги предпази от отрицателни мисли и завист. Той дава на собственика щастие и богатство, а също така предпазва от болести.

Носенето на зелен цвят се препоръчва, когато трябва да се адаптирате в нови ситуации на живот. Например, когато дойдете на ново работно място. Той ще ви даде енергия и ще подкрепя вашите физически и духовни резерви.

Конец с изумруден цвят


Всички оттенъци на зелено са много чисти и естествени. Те привличат силата от природата и носят само добра енергия. Изомруденият нюанс не е изключение.

С помощта на такъв конец на ръката си можете да се предпазите от измами и крадци, а също така да подобрите материалното положение. Той ще създаде около вас атмосфера, която ще помогне за решаването на сериозни проблеми. Ако имате труден разговор - изберете конец с тъмнозелен оттенък.

Оранжев конец
Този цвят черпи енергията си от Слънцето. Очарованието на този цвят носи благородство и амбиция, стимулира всички сетива и помага за по-добро взаимодействие с другите. Такава цветове трябва да бъдат за всички! Той със сигурност ще ти донесе късмет и ще те предпази от много болести.

Розов конец
Магическите свойства на този конец са открити от царицата на Шеба, която е известна с мъдростта и красотата си. Този конец е подходящ за жени, защото подобрява енергийните потоци на жените. И дори този конец е добър любовен талисман.

Жълт конец
Както оранжевата нишка, това е цветът на Слънцето. Този цвят покровителства творчеството. Конец от този цвят ще ви помогне в търсенето на вдъхновение и в нови начинания. Този амулет да се носи от студенти, ученици, хора с творчески професии, както и медиуми. Жълтите конци могат да предпазят от магьосничество и зло око.

Турско синьо конец
Ако търсите късмет - турско синьото е само за вас. Той е подходящ за бизнесмени, защото дава успех и независимост, а също така привлича и късмет, което ще помогне да се преодолеят конкурентите. Собственикът на такъв амулет лесно ще се концентрира върху важни неща, той дава хармония и спокойствие. Той може да развие интуиция

Небесносин конец
Синьото е цветът на небето. То символизира благородството и чистотата. Конец от този цвят е подходящ за тези, които търсят отговор на важен житейски въпрос и се нуждаят от добър съвет. Той ще ви помогне да намерите духовен ментор, да решите важни проблеми и да преодолеете всички страхове.

Бял конец
Бялото е символ на чистотата. За тези, които започват нов живот, е необходим конец от този цвят. Ако сте преживели загуба, такъв конец ще ви помогне да се справите с това. Също така, белият конец ще бъде добър амулет за ученици и студенти, защото може да възвърне интереса към ученето.

Черен конец
Повечето хора свързват този цвят с отрицателно възприятие, но този цвят има и другата страна. Този конец ще ви даде спокойствие и увереност. Ако не контролирате емоциите зле, това е амулет за вас.

СЪВЕТ
Сега знаете защо конецът на китката е с определен цвят и какъв трябва да бъде. Не по-малко ефективна е комбинацията от нишки с различни цветове.

Комбинацията от бяло и червено предпазва от физически наранявания. Такава гривна ще бъде полезна за тези, чиято дейност е свързана с риск, например пожарникари или миньори.

Белият и черен конец е символ на разбиране на мъдростта. Необходим талисман за ученици и студенти.

Червените и зелените заедно ще привлекат любовта в живота ви. Ако имате чифт, такъв амулет ще ви помогне да се отървете от ревността и също така да се предпазите от лошо око и лоша енергия. Добър за защита на децата.

Всичко, от което се нуждаете, винаги е някъде близо до вас: успех, късмет и богатство. Основното нещо е да го привлечете към себе си. Сега знаете, че не само червеният конец служи като добър талисман, но и другите цветове. Просто трябва да вземете конец и да го поставите на китката си.