Супа топчета с лимон се готви по-бързо и с ограничен набор от продукти, но за сметка на това е много интересна. Вкусът е различен от това, което сте свикнали да свързвате със супа топчета.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Причината е, че бульонът е бистър, а всички продукти се влагат в самата кайма. Свежестта в тази рецепта идва от копъра. Обикновено го добавяме в ястията накрая, за да се запази свежестта му.

Той обаче обогатява по много интересен начин вкуса на каймата и затова този път го добавяме при нея. (По същия начин можете да си направите пълнени тиквички с кайма и бял сос, като омесите копъра в каймата. Става великолепно ястие.)

Още една разлика с традиционната супа топчета е, че размерът на топчетата е по-голям. Те приличат повече на сватбарски кюфтенца и в порция след това влизат не повече от 3-4. Може да вземете само телешка кайма, както направихме ние, само свинска или пък смес, изборът е изцяло ваш.

Ако вземете само свинска кайма, трябва да имате предвид, че топчетата ще се стопят и ще станат наполовина по-малки.

Вижте как да приготвите вкусна супа топчета на jenata.blitz.bg